Img 1580

A „Beyond Front@” projekt félidős találkozót tartott Krakkóban

A félidős projekttalálkozóra 2024. március 15-16. között Krakkóban került sor. A Cricoteka – Tadeusz Kantor Művészeti Dokumentációs Központ történelmi falai között megrendezett találkozó részeként a partnerek képviselői a Krakkói Táncszínház „Teatrise” című – Milan Tomášik által koreografált – bemutatóján vettek részt.

A kétnapos találkozó lehetőséget adott a partnereknek, hogy megosszák tapasztalataikat és ötleteiket egymással. Így a résztvevők megújult erővel és lelkesedéssel vágnak bele a projekt továbbfejlesztésébe.
A Kreatív Európa Program keretében támogatott Beyond Front@: Bridging Periphery (2023-2026) projekt célja a kortárstánc-élet megerősítése a közép-európai régióban: táncművészek, menedzserek, fesztiválok és intézmények összekapcsolása és támogatása révén. A kezdeményezés a Krakowski Teatr Tańca (PL), a Közép-Európa Táncszínház / Central Europe Dance Theatre (HU), a Bunker (SLO), a Hrvatski institut za pokret i ples – HIPP (CRO), az M STUDIO (RO) és a Vitlycke – Centre for Performing Arts (SWE) együttműködésével valósul meg.